null

VÅR RESA MED CLEAR SKIES

Känslig idag för en bättre morgondag.

Cetaphil har skyddat och tagit hand om känslig hud i mer än 70 år, så vi vet att vår huds hälsa är en återspegling av vår miljö. Det är en av många anledningar till att vi arbetar för att bli renare, effektivare och mer hållbara.

CLEAR SKIES + WE CARE MORE STAKAR UT VÅR VÄG TILL ATT SKAPA EN HÅLLBAR MILJÖ OCH LJUSARE FRAMTID FÖR ALLA.

Vi införlivar miljömässigt och socialt hållbar praxis i hela verksamheten, med fokus på fyra nyckelområden: att minska vår miljöpåverkan, användning av renare ingredienser, smartare förpackningar och olika initiativ för att främja social hållbarhet i vårt samhälle.

 

Denna strategi som grundar sig på vetenskap inkluderar ambitiösa mål i linje med FN:s 2030-agenda för hållbar utveckling, inklusive att transformera våra nuvarande produktionsanläggningar för att uppnå 100 % förnybara energikällor till 2022 och koldioxidneutralitet. När Clear Skies + WE CARE MORE utvecklas, kommer även våra mål och de steg vi tar för att driva förändringar att göra det.

 

MINSKA MILJÖPÅVERKAN

Vi strävar efter att behandla miljön som vi behandlar vår hud – med känslighet, medkänsla och med stöd av vetenskap. Sedan 2010 har Cetaphil och dess moderbolag Galderma:


● Minskat vattenförbrukningen med 33 % per ton produkt, genom ett program för att återvinna och återanvända vattnet i fabriker och forskningsanläggningar.

● Minskat de årliga koldioxidutsläppen från fabriker med över 60 %, genom att använda effektivare teknik och förnybara energikällor.


För närvarande får våra fabriker 95 % av sin el från förnybara källor, och inget avfall hamnar på en soptipp.

reducing-enviromental-impact
formulating-with cleanser

RENARE INGREDIENSER I FORMULERINGARNA

Vi omformulerar våra produkter baserat på den senaste vetenskapen om känslig hud. Det här är de första produkterna som tillverkas med biologist nedbrytbara* ingredienser, som också är fria från parabener, sulfater och animaliskt innehåll, och som inte testas på djur i något skede av våra utvecklings- och tillverkningsprocesser:


● Gentle Skin Cleanser

● Daily Facial Cleanser

● Moisturizing Lotion

● Facial Lotion

● Moisturizing Cream

● Facial Moisturizer

● Softening Cream


Och det bästa av allt? Vi har gjort dessa förändringar samtidigt som vi behåller samma pålitliga effekt och sensoriska upplevelse som Cetaphils konsumenter känner till och älskar.SMARTARE FÖRPACKNINGAR

Våra produktförpackningar är lika genomtänkta som innehållet i dem. Cetaphil använder mestadels monomaterial och förslutningar som delvis är återvinningsbara, och kan återvinnas på de flesta anläggningar. Våra pappersbaserade förpackningar är gjorda av förnybara och biologiskt nedbrytbara material.

using-smarter-packaging
we-care-more

WE CARE MORE - ATT VARA EN DEL AV SAMHÄLLETVi vet att vår huds hälsa återspeglar världen vi lever i och just nu har den världen aldrig varit mer stressad. Den globala uppvärmningen förändrar klimatet, extrema väderhändelser ökar och luftföroreningar påverkar över 90% av världens befolkning. Därför arbetar Cetaphil varje dag för att bli renare och effektivare - använda mindre resurser och skapa mindre avfall. Vi omvandlar vårt företag till att främja en värld med Clear Skies, där miljön är hälsosammare och framtiden ljusare.


Men vill göra mer, med WE CARE MORE. Vår vision är att vara det mest omtänksamma hudvårdsmärket och forma en framtid där alla mår bra i sin egen hud.


De fyra hörnstenarna i vårt hållbarhetsarbete är

TILLIT: Vi hjälper människor att må bra i sin egen hud. Vi använder vår röst för att ta ställning.

MEDKÄNSLA: Vi förstår känslig hud och dagliga strider och delar våra styrkor med andra.

HANDLING: Vi inspirerar människor att uppnå hälsosam hud, inklusive fysisk aktivitet som känns bra.

MILJÖ: Vi agerar för att skapa en hälsosammare miljö och bygga en ljusare framtid

Följ oss på @cetaphilsverige för att lära dig mer om vad vi gör tillsammans med GetBower, Tjejzonen och Vårruset