null

5 tecken på känslig hud

Vi på Cetaphil vet att känslig hud kan vara ett irriterande problem. Men du är inte ensam. Faktum är att sju av tio människor uppger att deras hud visar tecken på torrhet, irritation, utslag eller andra obehag. Huden påverkas av alltifrån kemikalier och miljömässiga faktorer till hormonella förändringar och stress, som kan orsaka eller öka känslighet i huden. De goda nyheterna? Vad just din hud behöver är individuellt, och när du lär känna din huds behov är det lättare att välja rätt produkter. Cetaphil har arbetat tillsammans med dermatologer, forskare och experter runt om i världen för att fastställa fem tecken på känslig hud – och utvecklar anpassade produkter för alla hudtyper, inte minst de allra känsligaste.

Lär dig identifiera fem tecken på känslig hud

Det översta hudlagrets yttersta skikt kallas hudbarriären, en tunn men viktig yta av hudceller och fett som skyddar huden mot luftföroreningar och kemikalier. Den som lider av känslig hud har ofta en tunn eller försvagad hudbarriär som gör att irriterande ämnen lättare tränger ner i huden. Det gör i sin tur att huden kan bli torr och irriterad. En försvagad hudbarriär syns inte med blotta ögat, men det känns. Om du upplever obehag som en stickande eller svidande känsla när du använder produkter som inte är anpassade för känslig hud, finns stor risk att du har en skadad eller försvagad hudbarriär.

5-signs-skin-sensitivity

Rodnad, klåda, brännande och stickande känsla samt allmän irritation. Känslig hud kan vara upphov till många olika sorters obehag. Irritation är ett av de vanligaste tecknen på känslig hud. Ibland synlig, ibland bara kännbar, men oavsett är det något som du vill undvika. Lindra och förebygg genom att välja produkter anpassade för känslig hud, utvalda just för dig.

Flagig, livlös, flammig eller ojämn hudstruktur är synliga tecken på känslig hud. Dessa problem påverkar hudkvaliteten överlag och kan leda till både obehag och besvär. Sträv hud sammankopplas ofta med torr hud, och kan behandlas med rätt produkter.

Den obehagliga känslan av spänd, utsträckt och ansträngd hud är något som många med känslig hud upplever alltför ofta. Stramhet är en tydlig indikation på att huden saknar tillräckligt med fukt. Problemet kan lindras och åtgärdas med rätt återfuktande produkter, anpassade för känslig hud.

Torr hud är ett vanligt tecken på känslig hud, som både syns och upplevs besvärande. En försvagad hudbarriär minskar effektiviteten i det yttersta skyddande hudlagret, vilket leder till att huden får svårare att behålla vätska och torkar ut. Rätt produkter anpassade för känslig hud återställer fuktbalansen och återfuktar huden kontinuerligt.

Cetaphil skyddar mot fem tecken på känslig hud

Cetaphils skonsamt rengörande och återfuktande produkter stärker hudens naturliga barriär samtidigt som de återfuktar och lindrar irriterad hud. 


Produkterna är framtagna med speciellt utvalda ingredienser som bland annat lugnande pro-vitamin B5 (pantenol), vitamin B3 (niacinamid), närande sheasmör, avokadoolja och mandelolja. Allt för att hjälpa dig att ge din känsliga hud precis vad den behöver. 


I snart 75 år har Cetaphil arbetat tillsammans med dermatologer och hälsoexperter för att utveckla och testa produkter anpassade för känslig hud. Genom rigorösa kliniska tester som involverat över 32 000 personer, är Cetaphil bevisat effektivt mot de fem viktigaste tecknen på känslig hud; försvagad hudbarriär, irritation, strävhet, torrhet och stramhet.


Dermatologer rekommenderar Cetaphil Gentle Skin Cleanser för effektiv rengöring av alla hudtyper utan att torka ut huden, och Cetaphils återfuktande krämer och lotions för att fylla på med fukt som håller huden mjuk och aktivt återfuktad i upp till 48 timmar. 


Skydda mot fem tecken på känslig hud. Cetaphils sortiment med kliniskt testat och rekommenderat innehåll, ger din känsliga hud omtanken den förtjänar.