null

5 tips på hur du bäst tar hand om känslig hud 

Det är inte lätt att känna sig frisk och må riktigt bra om man har bekymmer med huden. Att ha en hud som alltid känns irriterad kan vara frustrerande och ge sämre självförtroende, men om du följer de här enkla stegen kan du återuppbygga huden och kanske känna dig mer som ”dig själv” igen. 

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin

FÖLJ DESSA 5 STEG FÖR EN BÄTTRE HUDRUTIN

1. Rengör skonsamt

Den perfekta ansiktsrengöringen är en rengöring som bevarar hudens naturliga fuktighet och avlägsnar orenheter, smink och talgöverskott utan att torka ut huden. Försök hitta en tvålfri, oparfymerad och mild rengöringsprodukt, som Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Och se till att du inte tvättar ansiktet för ofta, eftersom det kan göra huden torr och irriterad. Varje morgon och kväll räcker.

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin-2
2. Återfukta

Förutom att göra huden mjukare och lenare kan en fuktkräm återfukta huden och hjälpa den att återställa den naturliga fuktbarriären. Leta upp en mild fuktkräm för känslig hud, som inte innehåller onödiga (och potentiellt irriterande) ingredienser, till exempel färgämnen eller parfym. Cetaphil Facial Moisturizer, Cetaphil Daily Facial Moisturizer och Cetaphil Softening Cream är särskilt utformade för känslig hud eftersom de är oparfymerade, icke-irriterande och inte täpper till porerna. 

3. Undvik utlösande faktorer

Definitionen på känslig hud är att huden reagerar negativt på vissa utlösande faktorer. Ibland är bästa sättet att hantera detta att undvika sådana faktorer helt och hållet. Var uppmärksam på vad det kan vara som gör att din hud reagerar negativt: Är det den där nya parfymen, vissa tyger eller att du vistas för mycket i solen? Andra orsaker kan vara smink, luftkonditionering eller centralvärme. Om du vet vad som orsakar reaktionerna kan de bli lättare att hantera eller till och med förhindra. 

4. Använd alltid solskydd

Något som har konstaterats vara bra för känslig hud är att vara noga med att använda solskydd i ansiktet. Välj en dagkräm med solskyddsfaktor för att minska hudens exponering för UV-strålar, som kan påverka hudens allmänna tillstånd (även inomhus). När du är ute i solen är det bra att använda en särskild solskyddsprodukt (inte bara en dagkräm med SPF) och att bära solhatt/keps och solglasögon.

5_Tips_for_Taking_Care_of_Sensitive_Skin-3
5. Undvik intensiv exfoliering (peeling)

Regelbunden peeling rengör huden på djupet, avlägsnar irriterande och förorenande ämnen samt orenheter, så det är i sig en bra rutin. Dessutom har exfoliering fördelen att den avlägsnar döda hudceller och främjar hudförnyelse, vilket gör att huden ser friskare ut. Men alla peelingprodukter har inte samma egenskaper. När du väljer peelingprodukt ska du se till att köpa en som är särskilt utformad för känslig hud, till exempel Cetaphil Gentle Exfoliating Cleanser. 


Vilka produkter du än använder, är det viktigt att skapa en fast hudvårdsrutin som fungerar för just dig, dina vanor och din känsliga hud.