null

Cetaphils rengöringsprodukter

Cetaphil rengöringsprodukter

Cetaphil-rengöring: Vad är skillnaden mellan Cetaphil Daily Facial Cleanser och Cetaphil Gentle Skin Cleanser?

Det är viktigt att välja rätt rengöring för huden för att bibehålla en frisk hud och motverka eventuella hudproblem utan att skada hudbarriärens naturliga balans.[1] Cetaphil erbjuder ett brett utbud av hudrengöring för olika hudtyper och problem och Cetaphil Daily Facial Cleanser och Cetaphil Gentle Skin Cleanser är huvudalternativen för att rengöra huden. 


Om du inte är säker på vilken Cetaphil-rengöringsprodukt som passar dig bäst, kan du få hjälp med att välja rätt produkt för din hudtyp och dina specifika behov i den här artikeln.

Vilken Cetaphil-rengöring är bäst?

Alla har inte samma hudtyp och det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Den bästa rengöringen är den som passar din specifika hudtyp och dina behov.


Därför erbjuder Cetaphil rengöringsprodukter som är särskilt framtagna för olika hudtyper. Oavsett om du har fet, torr eller känslig hud, eksem eller en hud som är aknebenägen, kan vi erbjuda en rengöring som uppfyller dina unika behov.

Vad är en cleanser?

En ansiktsrengöring eller cleanser är utformad för att avlägsna smuts, överskott av fett, makeup och andra orenheter från huden.[1] Ansiktsrengöring används vanligtvis som det första steget i en hudvårdsrutin för att säkerställa att huden är ren och fri från döda hudceller innan andra produkter appliceras.[2] Läs gärna vår artikel Kom igång med en hudvårdsrutin om du vill få tips på en bra hudvårdsrutin. 


Cetaphil erbjuder flera olika typer av ansiktsrengöring, bland annat skum, gel-till-skum och kräm – och alla har tagits fram för olika hudtyper och problem. En ansiktsrengöring är viktig för att bevara hudens friska utseende och glow. Den förbättrar hudens övergripande struktur och utseende genom att hjälpa mot 5 tecken på känslig hud.


Nedan tittar vi närmare på de olika Cetaphil-rengöringsprodukterna och deras unika egenskaper.

Cetaphil Daily Facial Cleanser

Denna löddrande rengöring är framtagen för fet hy eller blandhy som är känslig. Det är kliniskt bevisat att Cetaphil Daily Facial Cleanser, som är ett återfuktande gel-till-skum, tar bort smuts, överskott av fett och makeup och reducerar synliga porer utan att fresta på eller torka ut huden. Produkten är lätt parfymerad och innehåller en kombination av ingredienser som rekommenderas av dermatologer somglycerin, niacinamid (vitamin B3) och pantenol (vitamin B5) som lugnar och förbättrar motståndskraften hos känslig hud.

Hur du använder Cetaphil Daily Facial Cleanser

När du använder Cetaphil Daily Facial Cleanser börjar du med att fukta ansiktet med ljummet vatten. Applicera sedan en liten mängd på fingertopparna och massera försiktigt in den i huden med cirklande rörelser. Var noga med att undvika det känsliga området runt ögonen. Fortsätt att massera in rengöringen i huden i 30 till 60 sekunder för att säkerställa att huden är helt ren från smuts och orenheter. Skölj slutligen ansiktet noga med ljummet vatten och klappa torrt med en ren handduk.[3]


Efter rengöring är det viktigt att följa upp med en lämplig fuktkräm för att återfukta huden.[3] Cetaphil Daily Facial Moisturizer är lätt, icke-fet och ger ett lätt solskydd, och är därför ett utmärkt alternativ att använda efter rengöring på morgonen. Komplettera med Cetaphil Facial Lotion till natten.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Cetaphil Gentle Skin Cleanser är en mild ansiktsrengöring som ger ett kliniskt bevisat skydd mot torrhet samt kontinuerlig återfuktning. Den passar normal till torr hud som är känslig och kan användas både med och utan vatten. Sammansättningen är krämig men ändå enkel och innehåller glycerin och niacinamid som stärker hudens fuktbarriär. Cetaphil Gentle Skin Cleanser är allergivänlig, täpper inte till porerna och innehåller varken parfym, parabener eller sulfater. Produkten har även micellära egenskaper som skonsamt och effektivt avlägsnar smuts, makeup och andra orenheter.


Cetaphil Hydrating Foaming Cream Cleanser är en kräm-till-skum-ansiktsrengöring som vårdar och lugnar huden samtidigt som den bevarar hudens naturliga skyddsbarriär och pH-värde.

Hur du använder Cetaphil Gentle Skin Cleanser

När du använder Cetaphil Gentle Skin Cleanser eller Cetaphil Hydrating Foaming Cream Cleanser fuktar du ansiktet med ljummet vatten och applicerar en generös mängd av rengöringen på fingertopparna. Massera försiktigt in i huden med cirklande rörelser och var noga med att undvika ögonområdet. Skölj ansiktet noga med ljummet vatten och klappa torrt med en ren handduk.[2]


Om du vill använda Cetaphil Gentle Skin Cleanser utan vatten, applicerar du en generös mängd av rengöringen på en bomullsrondell eller mjuk handduk och rengör försiktigt huden med produkten med cirklande rörelser. Upprepa tills all smuts och makeup är borta. Du behöver inte skölja med vatten efteråt.


Glöm inte att följa upp med en passande fuktkräm för att återfukta och skydda huden.[3] Cetaphil Facial Moisturizer och Cetaphil Facial Lotion är utmärkta parfymfria alternativ som kan användas efter rengöring. De är lätta, icke-feta och ger varaktig återfuktning.

Sammanfattning

Cetaphil ansiktsrengöringsprodukter består av ett sortiment som är särskilt framtagna för olika hudtyper och problem, som fet, torr och känslig hud. Om du har fet och känslig hud är Cetaphil Daily Facial Cleanser ett bra alternativ. För torr till normal hud som är känslig kan allergivänliga Cetaphil Gentle Skin Cleanser och Cetaphil Hydrating Foaming Cream Cleanser vara ett bättre val, som båda är fria från parfym, parabener och sulfater.

Referenser

  1. Mukhopadhyay P. Cleansers and their role in various dermatological disorders. Indian J Dermatol. 2011;56(1):2-6. doi: 10.4103/0019-5154.77542.
  2. American Academy of Dermatology Association. Should I Apply My Skin Care Products In A Certain Order? https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/care/apply-skin-care-certain-order Accessed May 3, 2023
  3. American Academy of Dermatology Association. Face washing 101. https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/care/face-washing-101 Accessed May 3, 2023