null

Kom igång med en hudvårdsrutin

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-1

5 STEG FÖR EN BÄTTRE HUDRUTIN

1. Ansiktsrengöring

Vanlig tvål kan vara påfrestande och irriterande för huden, så välj en skonsam rengöring som passar din hudtyp. Leta efter en produkt som bevarar hudens normala pH-balans och inte rubbar den naturliga skyddsbarriären. All ansiktsrengöring från Cetaphil hjälper enligt klinisk bevisning till att bevara hudens pH‑värde och naturliga fuktighet, vilket gör produkterna idealiska för känslig hud. Om du har fet hy ska du välja en rengöringsprodukt som är särskilt utformad för att inte täppa till porerna (icke-komedogen) och som reglerar produktionen av sebum/fett, till exempel Cetaphil Daily Facial Cleanser  


Tvätta inte ansiktet mer än två gånger per dag (morgon och kväll) och var noga med att badda huden torr. Undvik att gnugga ansiktet med handduken, för att inte orsaka hudirritation.

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-2
2. Dagkräm

Om du har torr hy ska du applicera dagkrämen medan huden fortfarande är lite fuktig. Det bidrar till att binda fukt och hålla huden mjuk och len. Man kanske kan tro att fet hy inte behöver fuktkräm, men även om man har talgöverskott ska man återfukta – även synbart glansig hy kan lida av fuktbrist. Se bara till att använda en icke-komedogen, oljefri fuktkräm, eftersom den inte täpper till porerna. 


Att använda en dagkräm med SPF är ett väldigt bra sätt att se till att man alltid har solskydd. SPF 15 är den lägsta faktorn för att få tillräckligt skydd(1).

3. Solskydd

Solskyddsprodukter är inte bara till för soliga dagar. Använder man solskydd regelbundet får man skydd mot fria radikaler, som orsakas av UV-strålning och som kan skada huden och göra att den åldras snabbare. SPF 15 är den lägsta solskyddsfaktorn för att få bra skydd, men solskyddskrämer som har SPF 30 (eller högre) skyddar ännu bättre. 


Du kan med fördel använda Cetaphils produkter under din solskyddskräm för att tillföra extra fukt.  


Välj en produkt som skyddar mot ett brett spektrum av UV-strålning, så att du har skydd mot både UVA-strålar (som orsakar ålderstecken) och UVB-strålar (som orsakar solbränna)(2). Kom ihåg att även om solskyddskrämen är vattenresistent så att den inte sköljs (eller svettas) bort lika lätt, så måste du smörja in dig flera gånger om du vistas länge i solen.

4. Nattkräm

Smörjer du in dig med fuktkräm innan du går och lägger dig behåller huden fuktbalansen under natten och känns mjuk och len när du vaknar och ska möta en ny dag. Att använda fuktkräm på natten är ett bra sätt att utnyttja den tid då kroppen får sin välbehövliga vila. En näringsrik nattkräm som Bright Healthy Radiance Brightening Night Comfort Cream eller Facial Moisturizer förhindrar att huden torkar ut under natten.

Getting_Started_On_A_Skin_Care_Routine-3
5. Glöm inte kroppen

Även om ansiktet kanske är det man fokuserar mest på när man ser sig i spegeln ska man inte glömma bort kroppen. Det är lätt att prioritera bort huden på armar, ben, rygg och bål, men även där kan huden bli torr och irriterad. 


Använd en mild duschkräm och ta för vana att smörja in dig med fuktkräm direkt efter att du har klivit ur duschen eller badet. Prova Cetaphil PRO Restoraderm Body Wash som är oparfymerad, återfuktande och lugnande.http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb