Fem tecken på känslig hud

5 tecken mot känslig hud

Vi på Cetaphil vet att känslig hud kan vara ett irriterande problem. Men du är inte ensam. Faktum är att sju av tio kvinnor uppger att deras hud visar tecken på torrhet, irritation, utslag eller andra obehag. De goda nyheterna? Cetaphil har arbetat tillsammans med dermatologer, forskare och experter runt om i världen för att fastställa fem tecken på känslig hud – och utvecklar anpassade produkter för alla hudtyper, inte minst de allra känsligaste. 

 

Lär dig identifiera fem tecken på känslig hud

1. Försvagad hudbarriär
Den som lider av känslig hud har ofta en tunn eller försvagad hudbarriär som gör att irriterande ämnen lättare tränger ner i huden. 

2. Irritation 
Rodnad, klåda, brännande och stickande känsla, samtallmän irritation är några av de vanligaste besvären som kommer med känslig hud.

3. Strävhet
Flagig, livlös, flammig eller ojämn hudstruktur påverkar hudkvaliteten överlag och kan leda till både obehag och besvär.

4. Torrhet
Torr hud orsakas ofta av en försvagad hudbarriär, vilket leder till att huden får svårare att behålla vätska och känns sträv.

5. Stramhet
Den obehagliga känslan av spänd och ansträngd hud är en tydlig indikation på att huden saknar tillräckligt med fukt. 

 

Cetaphil skyddar mot fem tecken på känslig hud

Cetaphils skonsamt rengörande och återfuktande produkter stärker hudens naturliga barriär samtidigt som de återfuktar och lindrar irriterad hud.

I snart 75 år har Cetaphil arbetat tillsammans med dermatologer och hälsoexperter för att utveckla och testa produkter anpassade för känslig hud. Genom rigorösa kliniska tester som involverat över 1500 personer, är Cetaphil bevisat effektivt mot de fem viktigaste tecknen på känslig hud och hjälper till att återställa den naturliga hudbarriären.
Skydda mot fem tecken på känslig hud. Välj bland Cetaphils omsorgsfullt utvecklade och kliniskt testade sortiment, för att ge din känsliga hud omtanken den förtjänar.