Hur kan vi hjälpa dig?

Välj ett ämne:

Välj ett ämne

CETAPHIL

Varför innehåller Cetaphil parabener?

Parabener är en grupp mycket väl dokumenterade konserveringsämnen, som används inom allt från kosmetik till livsmedel. Men det är skillnad på olika sorters parabener. Vi har valt att bara använda de parabener som godkänts av EU:s expertkommission och som är kända för att vara bland de minst allergiframkallande. En del av de ämnen som ibland används för att ersätta parabener som konserveringsmedel är inte lika väl beprövade och några kan vara irriterande för huden. Tyvärr har parabener fått ett oförtjänt dåligt rykte vilket i många fall handlar om just okunskap och felaktig information.

Är Cetaphil testade på djur?

Cetaphilprodukterna är inte testade på djur. Cetaphil är testad och används av miljontals människor världen över.

Innehåller Cetaphil animaliska ingredienser?

Nej, Cetaphils produkter innehåller inte animaliska ingredienser.

Kommer Cetaphil lansera produkter för fötterna?

Cetaphils produktportfölj utvecklas kontinuerligt och nya produkter introduceras. I dagsläget har vi ingen uttalad fotprodukt, dock rekommenderar vi Moisturizing Cream för extra utsatta och torra hudområden såsom fötter, armbågar och knän.

Täpper Cetaphil till porerna?

Alla Cetaphils produkter är icke-komedogena, vilket innebär att de låter huden andas och inte täpper igen porerna.

Varför innehåller Cetaphil PROTECT Hand Cream aluminium?

I Cetaphil Protect handkräm finns en mycket liten mängd aluminiumsalt. Tillsammans med glycerin hindrar det irriterande ämnen från att orsaka skada på huden. Salt av aluminium kan inte tränga igenom huden. Om det mot förmodan skulle göra det, skulle den mängd som absorberas vara mycket mindre än vad som upptas med födan som vi får i oss dagligen.

Hur arbetar Cetaphil med framtagandet av nya produkter och policy kring ingående ingredienser?

Cetaphil följer givetvis gällande lagar men som läkemedelsbolag har vi en ännu strängare intern standard och jobbar därför kontinuerligt med våra ingrediensers säkerhet och effektivitet. Vi har en lång lista på ingredienser som vi undviker i våra produkter och våra formuleringsutvecklare är experter på att forska fram produkter som är säkra och fria från hudirriterande ämnen. Ingredienserna har inga eller mycket lågt allergiframkallande innehåll. Cetaphil utvecklas tillsammans med hudläkare för patienter/konsumenter med alltifrån torr hud till olika hudsjukdomar. Vi är ett läkemedelsbolag helt inriktat mot huden och alla våra produkter bygger på klinisk dokumentation och forskning.

Kan Cetaphil även användas till barn?

Cetaphils produkter är framtagna för torr och känslig hud. För barn rekommenderar vi Cetaphil Restoraderm Body Wash som kan användas på spädbarn och Cetaphil Restoraderm Body Moisturizer passar barn från 6 månader och uppåt.