Om Cetaphil

Cetaphil är en serie hudvårdsprodukter, som har rekommenderats av hudläkare i mer än 70 år. Idag används hudvårdsprodukterna av miljontals kvinnor med känslig hud över hela världen.

Företagets originalprodukt, som hette Cetaphil Cleansing Lotion, utvecklades av en apotekare 1947 särskilt för användning vid hudproblem. Produkten blev snabbt populär, och idag, flera generationer senare heter produkten Cetaphil Gentle Skin Cleanser.

Namnet har ändrats, men formulan har i stora drag förblivit densamma — och Gentle Skin Cleanser är fortfarande en favorit bland kunder över hela världen och vår bästsäljare. Många filmstjärnor och fotomodeller använder idag Cetaphil, googla ”Cetaphil celebrities” och se själv!

Essensen av Cetaphil finns i namnet: "phil" i slutet av namnet betyder "kärlek", medan "Ceta" kommer från det vätskebindande ämnet cetylstearylalkohol. Cetaphil är med andra ord kärleken till att återfukta och lugna huden.

Cetaphil erbjuder idag en serie produkter, bland annat återfuktande produkter för ansikte och kropp, rengöringsprodukter, babyprodukter, och produkter för vanliga hudproblem. Alla Cetaphils produkter har det gemensamt att de ger användarna effektiva, men ändå milda hudvårdande formula, som stärker och skyddar även den mycket känsliga huden. Cetaphil vet att bra hudvård hemma leder till glänsande, vacker, frisk hud - och att vacker hy avspeglar ett hälsosamt liv.