CETAPHIL INGÅR SAMARBETE MED ÅTERVINNINGSAPPEN BOWER – för att inspirera och ge tillbaka till konsumenter som pantar förpackningarna

Cetaphil produkter

Från och med den 15 september blir samtliga Cetaphils förpackningar i Sverige möjliga att panta! Då inleds Galdermas samarbete med återvinningsappen Bower, vilket gör alla Cetaphils svenska förpackningar med streckkod pantningsbara på närmaste återvinningsstation. Samarbetet är en tongivande del i Cetaphils ökade fokus på holistisk hållbarhet - där miljö, individuellt välmående och positiva samhällseffekter går hand i hand under löftet ”We Care More”.

Cetaphil är ett globalt hudvårdsvarumärke med produkter för både ansiktsvård och kroppsvård, speciellt anpassade för torr och känslig hud. Under 2021 har Cetaphil inlett ett omfattande arbete med att göra hållbarhetsfrågorna personliga och bevisade, både ur varumärkes- och konsumentperspektiv. Miljö, individuellt välmående och positiva samhällseffekter utgör nu plattformen för Cetaphils hållbarhetsarbete. Samarbetet med Bower, som kickar igång den 15 september, gör det enkelt, kul och motiverande för konsumenten att återvinna Cetaphils streckkodsförsedda förpackningar av samtliga material.

Genom samarbetet med Bower vill Cetaphil uppmuntra sina konsumenter att samarbeta kring hållbarhetsfrågan. Via Bowers app kan konsumenterna enkelt scanna förpackningen när den sorteras för återvinning, och tjäna poäng för varje pantad förpackning. Pantpoängen kan sättas in som rena pengar på konsumentens eget bankkonto, doneras till välgörenhet eller konverteras till olika erbjudanden.

- Det räcker inte att prata om att bry sig, vi måste bevisa det också!, säger Anna Marsell, VD på Galderma Nordic AB. På Galderma vet vi att hudens välmående hänger ihop med den omgivning vi rör oss i – och världen har aldrig varit så stressad och utsatt som nu. Vi har beslutat oss för att satsa ännu mer på de hållbarhetsfrågor som ligger närmast oss och våra konsumenter, där både miljö och individuellt välmående är avgörande för en positiv samhällsutveckling. Äkta omtanke och handlingskraft är viktigt för oss i arbetet för en ljusare framtid där alla får må bra i sitt eget skinn. Därför är vi enormt glada över att kicka igång
samarbetet med Cetaphil och Bower nu, avslutar Anna.

Berfin Mert, medgrundare av Bower, sammanfattar det nya samarbetet med Cetaphil så här:
"Bowers vision är att alla förpackningar ska vara pantbara, men extra roligt är det att samarbeta med ett varumärke vars produkter man själv använder och är ett stort fan av."

 

Om Bower
Bower låter konsumenter panta sina förpackningar direkt vid återvinningsstationen (som dentifieras via geotagging) genom att skanna streckkoderna. Pantpoängen samlas i appen och kan sedan lösas in till ett bankkonto, doneras till välgörenhet eller återfås som rabattkuponger och erbjudanden. Appen visar också användare hur mycket koldioxid de sparar genom återvinning. I Sverige samarbetar Bower med varumärken som Grumme, Skogaholm och Björn Axén, och har idag passerat 16 miljoner pantade förpackningar. Bower har bland annat vunnit Norrsken Award – People’s Choice vid Norrsken Impact Award, och har idag över 275 000 användare.

 

Galderma är världens största oberoende dermatologiföretag och finns i cirka 100 länder. Sedan starten 1981 har vi drivits av ett fullständigt engagemang för dermatologi. Vi levererar en innovativ, vetenskapligt baserad portfölj av sofistikerade varumärken och tjänster inom estetiska behandlingar, konsumentprodukter och receptbelagda
läkemedel. Med fokus på konsumenternas och patienternas behov samarbetar vi med hälso- och sjukvårdspersonal för att säkerställa överlägsna resultat. Eftersom vi förstår att den hud vi har formar våra livsberättelser, främjar vi dermatologi för varje huds historia.

Galderma i Uppsala har 500 medarbetare inom produktutveckling och tillverkning av sina världsledande produkter inom det estetiska området samt är basen för Galderma Nordic, det nordiska dotterbolaget.

 

Presskontakt
Isabella Laihorinne Smedh
isabella.laihorinnesmedh@galderma.com
+46 761811713